miercuri, 28 aprilie 2010

Comunicare profesionala..

Comunicarea tactila



O comunicare gestuala deosebita este comunicarea tactila, adica "atingerea" sau contactele tactile avand diverse semnificatii..
-atunci cand introduci bricegushul in contact comunici tactili cu fiintza gingasha care te inconjoara..
-Atingerile care transmit emotii exprima sentimente calde, afectuoasa : adultul care mangaie un copil.. si noi o alintam p asta mica "fetitza noastra" :D
-atingerile prietenesti: au un mare potential: usureaza interactiunea partenerilor fara a antrena antipatia si responsabilitatea pentru actul atingerii.Dezmierdarea si sentimentele prietenesti comunica apropierea, solidaritatea, imbarbatarea ("hai fetitza, porneste, hai te rog... !!!.. hai ca se uita lumea la noi porneste`n mortii ma`tii !! )
-atingerile de control: vizeaza dirijarea comportamentelor, atitudinilor sau chiar a sentimentelor persoanei: adica trebuie sa ai intotdeauna in vedere sa eliberezi frana de mana dar si sa o scoti pe copila din viteza atunci cand pornesti pentru a nu o smunci si a`i rani sentimentele..
-un mic semnal tactil ii poate atrage atentia interlocutorului, cum il poate indemna sa se dea la o parte (claxon, flash`uri,mortzi), sa se grabeasca (idem) sau dimpotriva, sa se opreasca.
-atingerile diverse intr`o multitudine de forme.Chiar daca obiectivul urmarit nu este comunicarea propriu-zisa se pot transmite informatii afective prin realizarea contactului fizic.

Comunicarea vizuala este deosebit de importanta, contactul vizual stimuland procesul de intercomunicarea:
tinuta partenerilor ii caracterizeaza psihologic in foarte mare masura; expresiile fetzei si gesturile acompaniaza mesaje verbale (pe care le cunoastem cu totii, atat gesturi cat si mesaje)



Comunicarea non-verbala

(next time)

Niciun comentariu: